Izbornik Zatvoriti

Saznajte kako QYRA ampule utiču na proizvodnju kolagena u koži

Qyra nova godina akcija 2+1 gratis

Kada primetimo prve bore na licu – to znači da je proizvodnja kolagena u koži počela da opada!

Kolagen je glavna komponenta kože, čini 80% suve materije u njoj i pruža joj čvrstinu i elastičnost. Kada je koža bogata kolagenom izgleda zdravo, zategnuto i hidrirano. Naše telo ga proizvodi svakodnevno, ali sa godinama prirodni regenerativni proces i metabolizam više ne mogu da održe normalnu koncentraciju kolagena. Prvi znaci da naše telo nema dovoljno kolagena kolagena je kada se koža više bora, dolazi do bolova u mišićima i zglobovima, smanjuje se pokretljivost, stvara se celulit, kosa je tanja i kada se povećava krtost noktiju.

Kada uđemo u dvadesete, koža počinje da gubi oko 1% kolagena godišnje. Sinteza kolagena iz fibroblasta se smanjuje i dolazi do gubitka elastičnosti, čvrstoće i gipkosti kože. Kada imamo 60. godina koža će proizvoditi oko 50% manje kolagena nego u našim dvadesetim. Stopa gubitka kolagena od 1% godišnje je minimalna jer ga različiti faktori mogu ubrzati, kao što su fotostarenje, zagađenje, pušenje i ishrana.

Kako ukloniti bore i stimulisati proizvodnju kolagena?

Kada se u koži stvara normalna koncentracija kolagena ona izgleda lepo, zategnuto i hidrirano. Da bismo povećali nivo kolagena u organizmu potrebno je da koristimo preparate koji stimulišu proizvodnju. Preparati na bazi bioaktivnog kolagen peptida su se najbolje pokazali jer njih telo najbolje apsorbuje, a njegovi pozitivni efekti su dokazani u naučnim studijama.

Naše telo ne može da apsorbuje ceo protein kolagena, pa ga telo mora razgraditi u toku varenja pre apsorbcije u krvotok. Da bi se povećala bioraspoloživost kolagena, suplementi se hidrolizuju – što znači da se dugi lanci kolagena razlažu na peptide od samo dve ili tri aminokiseline zajedno. Ovi peptidi se lakše apsorbuju kroz gastrointestinalni trakt i zato su najefikasniji.

Peptidi kolagena (koji se nazivaju i hidrolizovani kolagen) imaju nekoliko funkcija, navodi Patricia Farris, profesor dermatologije na Medicinskom Univerzitetu Tulane:

 • Služe kao gradivni blokovi za proizvodnju kolagena u telu
 • Vezuju se za receptore na fibroblastima koji proizvode kolagen i stimulišu ih da pojačaju proizvodnju
 • Funkcionišu i kao antioksidansi, pomažući u zaštiti postojećeg kolagena u telu od oksidativnog stresa koji bi ga razgradio

Nemačka kompanija Gelita je vodeći svetski proizvođač bioaktivnih kolagen peptida® koji sadrže specifične polipeptide koji mogu delimično da prežive varenje i da se apsorbuju u krvotok nepromenjeni. U proseku, 10% Gelita bioaktivnog kolagen peptida® ostaje netaknuto u toku varenja i zbog toga se oni izdvajaju iz šire klase ostalih peptida. Jedan od razloga zašto je to tako je što imaju visoku koncentraciju prolina i glicina – aminokiselina koje formiraju jaku peptidnu vezu i otpornije su na digestivne enzime.

Naučno je dokazano da u zavisnosti od dužine lanca, kolagen peptidi mogu da deluju na tačno određene delove tela. U toku proizvodnog procesa Gelita bioaktivnog kolagen peptida Verisol® lanci su prilagođeni tako da direktno ciljaju obnavljanje kolagena u koži.

Qyra® dokazano stimuliše proizvodnju kolagena u koži celog tela

Glavni sastojak Qyre® je Verisol®, bioaktivni kolagen peptid koji stimuliše metabolizam kože i suprotstavlja se gubljenju vanćelijskog kolagena iznutra. Verisol® ulazi u duboke dermalne slojeve do kojih ne dolaze aktuelni antiage proizvodi koji deluju samo na površinski sloj kože. Qyra® utiče sistemski i ispravlja neravnine kože celog tela. Popravlja elastičnost, smanjuje bore i značajno povećava hidriranost kože.

ilustracija-dejstva-aktivnog-sastojka-verisol-na-smanjenje-bora-na-licu

Lepota dolazi iznutra uz prirodnu moć kolagena

Qyra® se preporučuje svim ženama koje žele da:

 • smanje bore na licu, vratu i dekolteu
 • odlože pojavu novih bora
 • smanje celulit
 • pojačaju kvalitet kose i noktiju

Qyra pre i posle

Kliničke studije dokazuju efikasnost Qyre®

Klinička studija u kojoj je učestvovalo više od 100 žena, pokazala je vidljive efekte nakon kratkog vremenskog perioda uzimanja Verisol® kolagen peptida, glavnog sastojka Qyre®

 • Proces starenja je usporen – odložena je pojava novih bora
 • Koža je postala primetno zategnutija i glađa
 • Dnevna doza od 2.5g, koja se uzimala 4 nedelje, proizvela je merljiv efekat smanjenje bora i poboljšanja elastičnosti kože
 • Poboljšan izgled postojećih bora

Qyra® je efikasna i protiv celulita

Qyra® deluje na dermalni vanćelijski matriks kože celog tela i pomaže u smanjenju celulita. Bioaktivni kolagen peptid Verisol® stimuliše direktno vanćelijski matriks koji formira kožu, a ne deluje kao aktuelni anticelulit suplementi koji se najčešće bave samo aspektima prekomerne masnoće i mikrocirkulacije/drenaže.

Studija u kojoj je učestvovalo 105 žena, 25-50 godina dokazala je da dnevni unos od 2.5g Verisola® značajno smanjuje celulit. Efekat je meren posle 3 i 6 meseci uzimanja suplementa. Verisol® delotvorno deluje na vanćelijski kožni matriks i vraća normalnu strukturu dermisa i potkožnog tkiva. Smanjuje neravnine kože i prve vidljive rezultate ima nakon 3 meseca, dok su posle 6 meseci rezultati još izraženiji. Sa dnevnom dozom od 2.5g Verisola®, celulit se znatno smanjio kod žena koje imaju BMI < 25 (indeks telesne mase).

Kao deo studije, ispitivale su se i promene u dermalnoj gustini. Upoređena su dva skenera ultra zvukom učesnica u placebo grupi i učesnica koje su uzimale Verisol® i na njemu se jasno vidi povećanje u elastinu i kolagenu kod Verisol® grupe.

ilustracija-rezultata-upotrebe-verisola-i-placeba-za-povećanje-gustine-kože

Qyra® poboljšava kvalitet kose i noktiju

U studiji koju je sproveo Centar za dermatologiju Porto Alegre u Brazilu učestvovalo je 25 zdravih žena, starosti od 18 do 50 godina. Sve učesnice ove studije su imale neku vrstu problema sa noktima – krti, lomljivi ili hrapavi nokti. Uzimale su dnevnu dozu od 2.5g bioaktvinog kolagen peptida Verisol® 24 nedelje, a zatim su bile 4 nedelje bez terapije.

 • Verisol® je povećao rast noktiju za 12% i smanjio lomljivost noktiju za 42%.
 • Skoro dve trećine učesnika imalo je kliničko poboljšanje kvaliteta lomljivih noktiju.
 • 4 nedelje nakon tretmana kod 88% učesnica zadržao se postignut kvalitet, a one su bile zadovoljne izgledom i kvalitetom svojih noktiju.

U placebo kontrolisanoj studiji koju je odobrio Etički komitet Frajburga (Nemačka) izmeren je efekat bioaktivnog kolagen peptida na debljinu kose i njenog metabolizma. U studiji je učestvovalo 44 zdravih žena, između 39 i 75 godina. Jedna grupa je dobijala dnevnu dozu od 2.5g bioaktivnog kolagen peptida Verisol®, dok je druga uzimala placebo. Nakon 16 nedelja video se porast stope poliferacije ćelije od 31% i debljine kose se znatno povećala kod grupe koja je uzimala Verisol u poređenju sa placebo grupom.

qyra ampula

Spremi svoju kožu za zimu

Od svih godišnjih doba, zima ima najnepovoljniji uticaj na našu kožu. Nega kože je uvek važna, ali zimi je neophodna. Metabolički bioritam je sporiji, a koža lica je konstantno izložena vremenskim neprilikama – vetru, hladnoći, promeni vlažnosti vazduha i slično. Tokom zime koža se dodatno isušuje zbog grejanja i boravka u prostorijama gde je vazduh suv i topao. Qyra® neguje i čuva kožu – hidrira je i pomaže joj da ne postane suva i zategnuta.

Pakovanje Qyra preparata sadrži 21 ampulu

Qyra® se konzumira oralno, lako se vari, prijatnog je ukusa (mango-narandža) i bez glutena. Ne sadrži genetički modifikovane oganizme (GMO), alergene i aditive. Preporučuje se jedna ampula dnevno posle obroka, a može da se popije u kombinaciji sa sokom ili smutijem.